Fast rutine eller freestyle?

Fast rutine eller freestyle?

Det er altid et puslespil at få div. familie arrangementer til at gå hånd i hånd med livet som skilsmissebarn. Både mor og far vil jo gerne, at barnet/børnene deltager i det hele.

Men det er helt umuligt, med mindre vi deler dem i to – og det kan jo ikke rigtig lade sige gør. Så ser de i hvert fald ikke pæne ud på familiefotoet ?

Så hvad gør vi så? Holder fast i, at de kan deltage i de ting, der sker hos mor, når de er hos mor? Og omvendt, når de er hos far?

Eller freestyler vi? Får det til at passe ind, bytter lidt rundt og giver/tager så alle er glade?

Vi blander. Men nok mest freestyle.

Vi har lige stået overfor en weekend, hvor pigerne er hos far. Og årets familieweekend på camping skulle stå. Samtidig havde bedstefar 60 års fødselsdag med fest og det hele, hos mor.

Bum bum. Pigernes far og jeg snakkede om det. Han mente en rund fødselsdag altid kommer i første række. Tilgengæld ved vi begge to, hvor meget pigerne elsker den familieweekend. ( jeg ved det selv fra da jeg var en del af den)

Denne gang valgte vi at lade pigerne bestemme. Fremlagde situationen for dem. At mor og far ønskede de selv valgte, hvad der i deres mave føltes bedst. De begge var rimelig klar i spyttet. Familieweekenden trak mest. Men det kød til festen.. det var jo også lækkert. Heldigvis lovede bedstefar rester til begge to. Og så var beslutningen klar! Og mor tog alene til fødselsdag med K og resten af festen.

Er det et ansvar de ikke skal have, som knap 7 og 10 årig? Det kan der være noget om.

Det er ikke alle situationer de har medbestemmelse, men jeg ønsker samtidig at styrke dem i, at de mærker efter deres egne mavefornemmelse og ikke altid gør det, der behager andre. En dårlig vane jeg har og som jeg ikke ønsker at give videre til dem. Der skal findes en fin balance mellem at være “mig,mig,mig” og at please andre. Og en ting mine piger ikke skal, det er alt være bange for at træffe et valg som dette og gøre mig ked af det.

Når jeg ser tilbage på weekenden, så er jeg inderlig lykkelig for at de valgte familieweekenden, med det vejr var de omkommet til festen ??

 

Hvordan gør du og din x partner? Og hvorfor har i valgt som i gør? ?

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 posts

Du kommer til at krumme tæer, til tider vil du måske få et smil på læben og andre gange vil du klappe i dine hænde og tænke; Godt jeg ikke er den eneste! Bloggen her er hudløs ærlig om livet med dine og mine børn, samt det at være bonusmor.

Vis alle indlæg fra denne skribent →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

Dag 2 som “alene-mor”

K er smuttet på øvelse, og skal være der, de næste knap 2 uger. Det vil sige at jeg får en weekend, hvor jeg er helt alene. Ingen børn eller … Læs mere

Bonusmor uden filter

Fødselsdag som skilsmisse barn

Min store datter har fødselsdag i dag. 11 år – så længe har jeg været mor! Det er crazy at tænke på. Jeg føler at hun vokser fra mig og … Læs mere

Bonusmor uden filter

De der X´er…

Hvad er det egentlig lige med dem… Samtaleemnet på jobbet går til tider på de der X´er. Både vores egne, men også kæresten/mandens. Der findes 2 slag x´er. Dem der … Læs mere