Skal de grønne skilsmissefamilier hjælpes?

Skal de grønne skilsmissefamilier hjælpes?

I disse dage er der knald på skilsmissedebatten.
Der er ny lovgivning på vej og i den forbindelse er der mange, der ytrer sig.

Der er dem, der tror, at beslutningen om skilsmisse er en fiks ide, truffet over en kop kaffe, hvor NemID og en internetforbindelse tilfældigvis var i nærheden;  i stedet for at tænde for Netflix har man tænkt “hvordan mon det der skilsmisse er? Dét vil jeg da lige prøve”.
Selvsagt er det kun folk, der ikke er skilt, der antager dette. At (nogle af) vores politikere kan være så arrogante og ensporede er bekymrende – måske mere bekymrende end bekymringen for skilsmissefamilierne.

En skilsmisse er en forfærdeligt svær beslutning at træffe.
Det er en beslutning, der har været år undervejs. Separationsperioden har for de fleste eksisteret i enten fysisk eller mental form – uanset hvordan lovgivningen er skruet sammen.

Vejledning som rød, gul eller grøn

Som skilt er jeg snart enten rød, gul eller grøn.
Det drejer sig ikke om mit politiske ståsted eller om min lyst til at leve bæredygtigt, men derimod om, hvordan konfliktniveauet i min familie er.
Samtidig med, at vi niveauinddeler familierne som trafiklys, er der forslag om tvungen vejledning til forældrene.

At være et barn i en rød familie, hvor far og mor ikke kan styre forældreskibet sammen, må være ubeskriveligt rædsomt; tænk at barndommen går med mavepine over, at de 2 vigtigste mennesker i dit liv skændes.
Men også for de gule og grønne familier tænker jeg, at der er meget information og viden at hente, som kan gøre det lettere for forældrene at støtte op om børnenes trivsel.

Kvalificeret vejledning i beslutningen om samværs- og deleordningens betydning for børns trivsel – med udgangspunkt i reel viden og med fokus på barnet trivsel.
Økonomisk rådgivning, hvor forældrene rustes til at træffe beslutninger, der, så godt som det er muligt, øger chancen for to selvstændige husstande med økonomi til at sørge for en solid og tryg barndom for barnet.
Ærlig rådgivning om den nuværende lovgivnings betydning for bopæl, samvær, diverse børnebidrag, ydelser m.m.
Sparring omkring, hvordan man som forældre fokuserer på beslutninger forankret i forældrerollen i stedet for følelser, der er forankret i det forliste parforhold.

Jeg har selv manglet den grønne vejledning

Min familie er grøn.
Børn bliver ramt af deres forældres brud og dét at etablere sig som en familie i 2 hjem – også selvom der ikke er konflikt. Det gjorde mine børn også; de var i sorg, selvom de er fra en grøn familie.
Jeg har manglet vejledning, hvor fokus ikke er på konflikt mellem forældrene og de 2 hjem.
Jeg ville gerne have haft rådgivning om, hvor jeg kan finde støtte til børnene og sikre deres trivsel, men fordi min familie ikke er i systemet som risikofamilie, så har der ikke, som i overhoved ikke, været noget hjælp at hente.
Informationer om børnegrupper i Statsforvaltningen hørte jeg fx først om 2 år efter skilsmissen.

Drengenes far og jeg har opfundet mange dybe tallerkner sammen; hvordan overleverer vi bedst vigtig info mellem de 2 hjem, hvordan sikrer vi den bedste skiftedag for dem, hvilke signaler på forvirring, uro etc. ovenpå skilsmissen skal vi holde øje med hos drengene, hvordan finder vi den gode måde at sørge for lektier mellem 2 hjem osv. osv.
Alt sammen noget, som er vores, forældrenes, ansvar, men ikke desto mindre noget, hvor børnenes trivsel er på spil – og derfor vil jeg gerne gøre det så godt som muligt.

Derfor bakker jeg op om tvungen vejledning til alle skilsmisseforældre, hvor forældrene mødes med hjælp på dét niveau, hvor de er er ♥


bonusmor

Louise Lisner
Louise Lisner 41 posts

Mor til 2 drenge på hhv 11 og 9 år i en 7/7 ordning. Til dagligt beskæftiget med skilsmissefamilier og app'en CoPilots, som letter hverdagen i familier, hvor børnene har 2 hjem.

Vis alle indlæg fra denne skribent →

Du vil også kunne lide

Louise Lisner

Gode råd; sådan trives mine børn bedre i deres deleordning

Da jeg blev skilt, var der meget at lære om at have børn i en deleordning. Med tiden har jeg erfaret, at det er små detaljer, der kan gøre udslaget … Læs mere

Louise Lisner

Hvorfor var der så mange holdninger til min skilsmisse?

For 3.5 år siden blev mit ægteskab reduceret til et nummer i rækken af 18.858 skilsmisser (2013). I kølvandet på skilsmissen kom følelserne; som en vild og voldsom stormflod efter … Læs mere

Louise Lisner

Vemod når ugen slutter

I morgen tidlig går jeg og drengene hjem til deres far for at bytte uge. Jeg er derfor lidt vemodig her til aften. Findes termen Delemor-blues? Kender I det, at jeg … Læs mere