Deleordning og savn af indblik i børnenes hverdag – en praktisk løsning

Deleordning og savn af indblik i børnenes hverdag – en praktisk løsning

Deleordningen er synonym med savn af ungerne.
Savn, der æder af hjertet og giver ondt i maven – ofte efterfulgt af en mærkelig tristhed, som ikke rigtig kan placeres – indtil man tænker ‘det er jo, fordi jeg savner ungerne’.

For mig, er det indblikket i børnenes liv, der er svært at undvære. Jeg ved, at mine børn har det skønt hos deres far og bonusmor, men indblikket i hverdagen er afgørende for, at jeg kan føle mig som deres mor – uanset om drengene er hos mig eller ej.
Rent praktisk betyder det også, at jeg overfor ungerne kan vise, at jeg også er der, selvom de ikke ser mig. Jeg kan se, at de varmer sig ved, at jeg kan fortælle, at jeg følger med i fars uge.

Løsningen, der gjorde det nemmere at være mor i en deleordning

Guldet for enden af regnbuen viste sig at ligge i noget så usexet som en app.

“En app til skilsmissefamilier – jamen for fanden, vi gider jo ikke flere apps!!”

Nej vel? Men så skiftede jeg mening. For jeg oplevede, at det gjorde en forskel; at systematisere det svære og få fælles fodslag – én ting er, at det bliver nemmere rent praktisk, men det er faktisk rigtig hyggeligt, at hele familien nu er i et fællesskab om børnene uanset skilsmissen og nogle af de bump, det medfører.

Sådan virker det

bonusforældre

Drengenes far og bonusmor og jeg får samlet samarbejdet og overblikket over aftaler, samvær, kommunikation Ipad-koder osv ét sted. Men det bedste er, at vi også har et system med billeddeling og uge-log, så vi i overlevering mellem de 2 hjem sikrer sammenhængen i børnenes liv – så alle forældre ved, hvad drengene har lavet og kan tale med dem om det – nemt og sjovt.

Det at vide de små ting er så vigtigt – at lillemanden har haft en legeaftale med kammeraten. At han har hostet så meget hele ugen (astma), at han har været sur og tvær og drevet sin storebror til vanvid. At der har været fodboldstævne lørdag, og storebror scorede sit første mål. Det skal jeg da vide, når jeg er deres mor!

Med CoPilots app’en er det blevet sat i system, så vi husker det og endda har det sjovt over det – for, indrømmet, det bliver lidt som Facebook, bare med en væg, der kun handler om mine børn. Så jeg er hooked 🙂

Prøv app’en gratis 🙂

Du kan downloade app’en gratis til både Android og Iphone.

bonusmor

Louise Lisner
Louise Lisner 41 posts

Mor til 2 drenge på hhv 11 og 9 år i en 7/7 ordning. Til dagligt beskæftiget med skilsmissefamilier og app'en CoPilots, som letter hverdagen i familier, hvor børnene har 2 hjem.

Vis alle indlæg fra denne skribent →

Du vil også kunne lide