1 dag til jul – er vi klar?

1 dag til jul – er vi klar?

Vi slipper alle tøjler i år og holder jul på landet. Jeg har ingen forventninger til juleaften og satser bare på at få en hyggelig aften. Vi har alle 4 børn, så det i sig selv, er en gave.

Jeg er enormt traditionsbundet, men det falder altid sammen for mig, fordi jeg sætter forventningerne op til den helt store julefest. Vi skal nå at lave den perfekte and og steg, vi skal nå i kirke, huset skal skinne og samtidig skal vi huske at nyde dagen. Det kan på ingen måde lade sig gøre, for mig. Jeg har alt for mange tanker om, hvordan juleaften er perfekt og når jeg går i seng, har jeg knap nok opdaget dagen.

I år er min taktik en anden. Jeg vil forsøge at lade forventningerne blive hjemme i skuffen og være i nuet. Opleve det der sker og nyde de øjeblikke jeg får foræret helt gratis. Jeg vil sætte pris på de mennesker jeg omgiver mig med og ikke hvilken pynt der er på bordet. Det er min første jul, efter jeg var ramt af stress, og derfor også muligheden for at gøre alting anderledes.

Gavebudgetterne til børnene er holdt nede i år, lidt af samme årsag. Vi skal nyde de gaver vi får, i stedet for at drukne i en overflod af gaveregn, som vi ikke engang ved hvem er fra, når det hele er pakket op.

Selvom jeg har en taktik, så er den alligevel løbet lidt fra mig.. Dagene op til jul, får vi gæster og skal besøge familie for at ønske god jul og bytte julegaver. Der er allerede alt for mange planer. Til tider er det godt, at jeg har brug for struktur, det gør at jeg virkelig får planlagt ned til mindste detalje.

Hjemme hos os har pigernes far og jeg den aftale, at vi hjælper pigerne med at købe en lille julegave til mor og far. Det gør vi udelukkende for pigernes skyld. Nu er de så store, at de også gerne vil lave julegaver til mor og far. De julegaver er uden sammenligning de bedste gaver jeg kan få.

Hvad er jeres traditioner til jul og jeres forventninger til julen, gaver osv.?

Rigtig god jue❤?☃??

Kram Hanne

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 posts

Du kommer til at krumme tæer, til tider vil du måske få et smil på læben og andre gange vil du klappe i dine hænde og tænke; Godt jeg ikke er den eneste! Bloggen her er hudløs ærlig om livet med dine og mine børn, samt det at være bonusmor.

Vis alle indlæg fra denne skribent →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

Godt nyt og et tilbageblik..

Så ramte vi årets sidste dag. Hvert år, når vi rammer denne dag, tænker jeg, at tiden flyver afsted, hurtigere end jeg kan følge med. Dette år har været en … Læs mere

Bonusmor uden filter

2 uger – og jeg står stadig ??

2 uger som “alene-mor” slutter i dag kl 21! Nøj jeg glæder mig. Det er der faktisk flere årsager til. Et er at K faktisk kommer hjem, hvilket i sig … Læs mere

Bonusmor uden filter

Kom-mu-ni-ka-tion er en svær ting..

Kommunikation kan være rigtig svært – både som skilsmissefamilie og som kernefamilie. Som skilsmissefamilie kan det være svært at finde balance i, hvordan, hvor ofte og meget kommunikation man skal … Læs mere