Juletur til Berlin

K og jeg har været kærester i næsten 4 år og vi har gjort det til en tradition at tage på storby-forlænget-weekend i december måned. Væk fra stress og jag.

Det gjorde vi også i år. Turen gik til Berlin i sidste weekend. Det var fantastisk at kunne lade op til juleferien med alle 4 børn. Selvom det er dejligt og hyggeligt med alle børnene, er det for mit sind også enormt krævende. Også selv vi ingen planer og forventninger har. Det er desværre en af følgerne fra min stress.

Berlin er så vidunderlig smuk i julen. Alle julemarkederne og belysningen. Jeg bliver fuldstændig blæst omkuld. Men lige så smukt det er, lige så frygtindgydende var det. Tanken om hvad der skete sidste år, på netop et af de markeder vi var på, sidder dybt i mig. Der gik politi rundt, de fleste med gevær. Det gav en form for tryghed, men jeg tror i bund og grund det er en falsk tryghed. For dem der vil ødelægge det hele for andre, skal nok finde en vej. Jeg tænker politiet gør det svære for dem, men ikke umuligt. Den frygt sidder altså i mig.

K blev en smule sindsyg af mig, når et af mine utallige spørgsmål om, hvordan jeg skulle reagere i en given situation. Eks, hvad jeg skulle gøre, hvis en bil sprang i luften, hvordan jeg kunne gemme mig bedst osv.. det lyder dumt, men det er simpelthen min måde at reagere på, at blive praktisk.

Når jeg forsøgte at glemme tankerne om terror væk, så nød jeg det. Bare ham og jeg. Et lækkert hotel, vi bruge ofte secret escapes til at finde hoteller, lækre og billige. Og så boede vi centralt.

Både K og jeg har stor interesse i Anden Verdenskrig ( eftersom han er soldat, giver det også god mening) og der har Berlin virkelig noget at byde på. Denne gang tog vi i Sachsenhausen, en KZ lejer. Det var skræmmende, hvordan det hele foregik og hvordan man i den tid, behandlede Jøderne.

Jeg tog ikke selv ret mange billeder, jeg var for det første helt væk i historien, men jeg havde egentlig også behovet for at være i øjeblikket og ikke se det hele igennem et kamera.

Vi besøgte også et mindesmærke for jøder, hvor der er lavet et underjordisk museum. Det viser helt almindelige familie, hvordan dele af familierne døde under krigen. Der var bl.a. et brev fra en 12 årig pige, som vidste hun ikke ville vende hjem. Jeg kneb sku en tåre, eller 2. Det var hård kost. Vi lejede en engelsk oversætter, hvilket gjorde vi gik en hel del mere ud af besøget.

Shopping er ikke min stærke side, når jeg er på ferie, så det var begrænset hvor meget shopping det blev til.

Jeg vil til en hver tid anbefale at tage en alene weekend uden børn, det er så vigtigt at pleje forholdet, for at kunne stå sammen  i hverdagen ❤️

Rigtig god torsdag aften ?

Kram Hanne ?

Bonusmor uden Filter
Bonusmor uden Filter 46 posts

Du kommer til at krumme tæer, til tider vil du måske få et smil på læben og andre gange vil du klappe i dine hænde og tænke; Godt jeg ikke er den eneste! Bloggen her er hudløs ærlig om livet med dine og mine børn, samt det at være bonusmor.

Vis alle indlæg fra denne skribent →

Du vil også kunne lide

Bonusmor uden filter

En sammenbragt familie…

Hvad er en sammenbragt familie egentlig? Hvem definere hvad en sammenbragt familie? Inden jeg selv fik min egen sammenbragte familie, var jeg overbevist om, at det mindede meget om en almindelig … Læs mere

Ikke kategoriseret

Julen med delebørn

December er godt i gang og for en jule-elsker som mig,er det fantastisk at have hele 24 dage at nyde det i.. eller, jeg snød i år og startede allerede … Læs mere

Bonusmor uden filter

Fri-weekend, børnefri – kært barn har mange navne…

Der findes rigtig mange deleordninger, nogen er til 50/50, andre 12/14 og så er der alle dem imellem.. Jeg hader at dele mine børn, men jeg gør det selvfølgelig for deres … Læs mere